Summa sidvisningar

fredag 7 oktober 2011

Åsikter

Ibland får jag bita mig i läppen för att inte säga något dumt. Folk har så otroligt mycket åsikter om hur vi bör uppfostra vår son. Idag fick jag en liten föreläsning om att jag inte ammar, trots att personen ifråga inte vet någonting om varför. Vi fick också höra att "det är nyttigt för småbarn att ligga själva, oavsett om de gråter eller inte". Uttrycken "ska" och "måste" användes också rätt flitigt.
Melker var gnällig och hade nästan inte sovit på hela dagen. Vi skulle sitta ner och äta och h*n tyckte absolut att han skulle ligga i vagnen. Han gnällde som tusan men till sist somnade han, helt slutkörd eftersom han inte hade sovit. Då fick vi minsann höra! "Se bara vad bra det gick. Kolla vad lugnt och fint han sover." Javisst, ligger jag och gråter somnar jag till sist. Det betyder inte att jag inte hade mått bättre om någon hade kramat om mig under tiden.

Just nu är jag lite irriterad på mig själv för att jag inte sa mer. Jag protesterade visserligen litegrann, men inte tillräckligt. Jag vet egentligen inte varför. Det är mitt barn, och jag känner honom bäst (tillsammans med Jesper såklart).

Jag tror inte att man kan skämma bort ett spädbarn med närhet utan att mycket närhet ger trygga barn. Jag märker på Melker när han vill ha närhet och när han vill ligga själv.

Nu ska jag sluta vara bitter och se på Masterchef Australia.

5 kommentarer:

 1. Det där me amningen hade jag MASSOR me problem me Thyra.Jag fickh öra si och så och ibland mådde man SKIIIT och jag tyckte jag va världens sämsta mamma.
  Men vet du vad att när jag tog beslutet att sluta försöka amma och pumpa och bara köra flaska.....SHIT vilken skillnad på MIG. Jag mådde ju BRA och kunde börja njuta av att va mamma.
  Finns för många moraltanter där ute....!
  Du är en fantastisk mamma till Melker. Har sett det!!=)
  Kram på dig och ha en underbar fredagkväll/helg...

  SvaraRadera
 2. Ja, JAG vet ju att det var rätt beslut att sluta amma. Jag är bara trött på att behöva försvara mitt beslut. Både jag och Melker mår så mycket bättre sen vi började med flaskmatningen. Tur att Jesper är på min sida och försvarar mig i vått och torrt.
  Tack ska du ha gumman, kram på dig också. Visst ses vi snart ;)

  SvaraRadera
 3. Toppen bruden!!!:) Jag vet, jag får fortfarande förklara mig ang amning! Men den här gången känner jag mig bara bestämd och med lite mer kött på benen!! Stå på dig bara! Du är en stark tjej! Imponerad av dig!!:)
  Klart vi ska ses! Satt precis och funderade på vilken dag!! Krassm

  SvaraRadera
 4. Men herregud vilka människor det finns. Tror du att de tänker att de har större rätt att vara översittare för att ni är så pass unga, eller är det kanske så för alla, oavsett ålder?

  Hur som helst, stå på er!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Linda: Vad gullig du är :) Tisdag vore bäst för oss om det funkar för er. Annars går det vilken annan dag som helst utom onsdag ^^

  Annika: Jag tror att det är lite så för alla, men jag inbillar mig att det kanske lite värre för unga föräldrar.
  Vi står på oss allt vad vi orkar! Tur är ju att jag och Jesper har rätt samma syn på barnuppfostran och sånt. Det är ju viktigast kan jag tycka.

  SvaraRadera