Summa sidvisningar

onsdag 30 maj 2012

Operation: sova i spjälsängen dag 1

Melker har sovit i vår säng nästan alla nätter i sitt liv. Nu börjar vi vara lite trötta på det. Jag tror också att det är lättare att vänja honom nu än senare.

Jag frågade några vänner om tips på hur de har vant sina små vid spjälsängen och valde en variant som jag tyckte kändes bra för oss.

Kl 18.15 gjorde jag iordning en portion gröt till kvällsmat åt Melker. Efter det fick han bada och borsta tänderna. Pyjamas på! Jag berättade en improviserad saga medan han satt i spjälsängen och lyssnade. Sen sjöng jag Vargsången och sa godnatt.

Varje gång han ställde sig upp i sängen lade jag honom ner igen och när han låg ner fick han hålla min hand om han ville. Han la min hand på sitt huvud så jag höll den där.

Efter att ha lagt honom ner 33 gånger trodde jag att jag hade lyckats!
Men så gjorde jag något dumt. Jag la ner en filt i spjälsängen och tänkte att han kanske ville gosa med den istället för min hand. Men den blev såklart en utmärkt leksak istället! Så det var bara att börja om.

Totalt tog det 1 timme och 10 minuter och jag fick lägga honom ner 70 gånger. Men nu sover han! Förhoppningsvis går det fortare imorgon. Nu är det rutiner som gäller!

3 kommentarer:

  1. Du är en jäkla rocker alltså! Stenhårt jobbat och 1000 pussar och massa cred till dig <3

    SvaraRadera
  2. Lars Eriksson31 maj 2012 08:45

    Tålamod är något man lär sig av sina barn :-)

    SvaraRadera