Summa sidvisningar

onsdag 13 augusti 2014

En promenad, sommar och godnatt lille skrutt.

Igår när jag var ute på äventyr ringde min telefon. Det var min vän Matilda som ville ha promenadsällskap. Absolut! sa jag.

Så idag klockan 10 stoppade jag Malte i vagnen (Melker var på förskolan) och så vandrade vi. Det var väldigt trevligt, för trots att vi bor väldigt nära varandra så ses vi alldeles för sällan. Vi gick drygt 5 kilometer, mot Nydalasjön och runt Tomtebo.

Jag har, som någon kanske har uppmärksammat, varit lite inaktiv här i bloggen på senaste. Delvis beror det nog på lite bloggtrötthet efter avslutat blogg100, men även på att det har varit sommar och semester och vi har varit upptagna med att smälta bort i den 30-gradiga hettan i vår lägenhet.

Ja, och lite annat också såklart.

Jesper och Melker klättrade jättehögt upp i klätterställningen i Ålidshemslekparken.

Melker och Malte badade i lillpoolen i Rickleåstugan.

 Melker badade i den stora poolen också.

 Jag blev antagen till fortsatta sjuksköterskestudier till hösten (jag är livrädd, men det kommer nog gå bra).

 Melker fyllde 3 och beställde en röd tårta som smakade päron. Mamman levererade.

 Melker åkte karuseller på Nordmalings marknad.
Malte går! Han väljer fortfarande att krypa en stor del av tiden, men han går utan problem 10-15 steg utan att ramla.

Det har såklart hänt en massa andra saker också! Men nu har ni fått en lite snabbgenomgång i alla fall :P

Justja, jag har fyllt 25 också, men det hade jag ingen bild ifrån.


Vi är även mitt uppe i att lära Malte somna i spjälsängen. Det är ett äventyr, minst sagt.
Han har fått köra sitt eget race, äta när han är hungrig och sova när han är trött. Ofta har det funkat bra, men det hände ganska ofta att han var vaken väldigt sent på kvällarna. I kombination med en Melker som vaknar väldigt tidigt (oftast kring 05) och föräldrar som vill hinna göra åtminstone någonting för sig själva på kvällarna ledde till en väldigt trött mamma som.

De senaste 4 kvällarna har jag därför börjat med en ordentlig kvällsrutin för Malte. Vi byter blöja, tar på pyjamas, borstar tänderna, sjunger vargsången och ammar en stund. Sen lägger jag ner Malte i spjälsängen, han reser sig upp, jag lägger ner honom, han reser sig upp osv osv tills han ger upp och somnar. Första natten gallskrek han från första gången jag la ner honom till den 100:e (jag räknade...) sen gav jag upp och Jesper fick ta över.

Som tur var har det gått mycket bättre kvällarna efter. Ikväll behövdes det bara ca 20 gånger, sen kunde jag sätta mig på stolen vid fotändan på sängen och stryka honom på ryggen tills han somnade. Gullesnutten <3

(den här bilden är inte från de senaste kvällarna utan från när vi var i Rickleåstugan, men den är så fin så jag la till den ändå.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar