Summa sidvisningar

måndag 11 juni 2012

Världens bästa dag?

Dagen började lite knaggligt, som jag skrev tidigare. Den vände dock snabbt till det bättre då Melker somnade om efter morgongröten och vi sov i 2 timmar båda två. Fantastiskt skönt efter min rätt sömnlösa natt.

I brevlådan fanns ett väldigt glädjande besked! Melker har fått plats på vårt förstaval av förskola. Den 13 augusti börjar han på avdelningen Solen på förskolan Stengången :)

Kl 15.00 befann jag mig på Viva Vägledning för att träffa Carin Wikström och prata om lärlingsutbildningen inom bageri/konditori som jag har sökt till hösten. Vi pratade i ungefär 40 minuter och det kändes riktigt bra. Som att jag fick fram hur gärna jag vill gå utbildningen och hur stort mitt intresse för det här faktiskt är.Jag får även veta att det är 6 anmälda och än så länge bara ett företag som har en plats. De arbetar dock hela tiden för att få fler företag att erbjuda platser. När hon sa det sjönk hoppet en aning, då de prioriterar folk som inte har en komplett gymnasieutbildning. Eftersom jag har en komplett gymnasieutbildning kändes det som att det var kört.

Men!

På vägen hem kollade jag min mail och såg att jag hade fått ett meddelande angående ett jobb som jag sökte som en chansning på Nya konditoriet. Platsen (som konditor) var redan tillsatt, men de undrade om jag var intresserad av att jobba i sommar. Jag ringde genast upp och sa: Ja, jag är intresserad, men jag vet inte hur mycket jag har möjlighet att jobba eftersom någon måste vara föräldraledig med sonen.

Nu visade det sig att hon redan hade hittat någon med mer passande utbildning som hade möjlighet att börja omedelbart, men hon bodde i Halmstad (hade föräldrarna i Umeå så att jobba under sommaren var inget problem) så eventuellt fanns det en plats till hösten. Jag berättade om lärlingsutbildning och föreslog att de kanske skulle kunna ta emot mig som lärling i samarbete med Viva. Jessica som jag pratade med var väldigt positiv till idén, så förhoppningsvis går det vägen. Jag ska försöka få tag i Carin imorgon, blir det som jag vill börjar jag i augusti! Jag är så sjukt glad att jag bara vill hoppa och dansa. Samtidigt vill jag inte hoppas för mycket ifall det inte skulle bli något. Spännande blir det iaf att se hur det blir :D

Lägg till ett otroligt givande pass på vattengympan och jag är trött men väldigt glad och nöjd med den här dagen :)


4 kommentarer:

 1. Så jäfvla grymt! Grattis finaste!!! <3

  SvaraRadera
 2. Hoppas, hoppas, hoppas! Håller tummarna ända ifrån Colombia!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad roligt! Hoppas verkligen att allt går vägen.

  SvaraRadera
 4. Åh, vad kul! Jag håller också tummarna.

  SvaraRadera